Ads 468x60px

Labels

Mendaki Ke Puncak Gunung Angsi




Stit Nadirah (Patek- Desa)

Selamat Bertunang buat Siti Nadirah..................Angun

Ina @ Alif


Wedding Siti Noriana & Juhaireel




Trip Ke Tanjung Tuan Port Dickson

Bermalam di Blue Lagon Resort, dan keesokan pagi kami sekeluarga meneruskan aktiviti
iaitu berjoging ke Hutan Rekreasi Tanjung Tuan.Sejuk,dingin dan nyaman sekali diiringi
dengan kicauan burung dan nyayian sang unggas. Tujuan utama kami ialah untuk melihat
rumah api
Perjalanan lebih kurang 1 jam, wah.........inilah Rumah Api yang sering diperkatakan.
Terletak di Tanjung Tuan, Dibina oleh British pada 1819 dan di lancarkan pada 1958.
Ketinggian dari paras laut 500 meter.
Huh...boleh tahan penatnya mendaki lebih kurang 66 mata anak tangga untuk sampai ke
puncak.
Zoom...close up lebih dekat lagi. inilah lampu dimana ia akan menyala pada waktu malam
untuk menjadi panduan kepada kapal dan nelayan.

Tanjung Tuan

Unggas yang sentiasa menjadi teman kepada pengunjung,, comel

Dari puncak Tanjung Tuan, zoom lagi........kelihatan sekumpulan kaki-kaki pancing sedang leka mencari rezeki. Huh ..........memang berani diaorang tu......kaki pancing dari Sabah ba. Apa lagi, saya ni memang pantang tengok orang memancing.Kami pun turun ke pantai melalui trek2 yang dibina oleh Jabatan Hutan.....boleh tahan cabaran untuk turun, disini juga ada disediakan pelantar tinjau...memang sungguh mengasyikan. 



Sesampai saja di pantai, perasaan seram semacam je....melihatkan kehitaman dan pusaran air laut yang begitu kuat dan dari cerita2 yang sering didengar.......seperti orang mati lemas dan ada sejarah mengatakan pernah ada kapal tengelam di kawasan ini....... semangat kena kuat beb.
Beginilah hasil tangkapan dari kaki2 pancing tersebut. Mungkin todak2 ni asal nya dari Melaka........sekarang nak serang PD kot. Memang seronok dan teruja dengan keindahan pandangan dan cabaran yang kami lalui.

Langkawi

Horse Power dari turbin engine yang amat mengkagumkan
10,000 feet
Nun kelihatan d bawah sana,kecik je........ kepulauan Langkawi
wou,, selamat2, alhamdullilah.........akhirnya tayar kapalterbang cecah juga ke landasan, maka kaki kami pun berpijak kembali d bumi yg nyata
Gayat juga beb, menaiki Cable car
di puncak kami teruskan pengembaraan ke jambatan yg seakan2 tergantung........bangganya!!!!!!!!

Langkawi

Bukit Tinggi

Kemegahan Langkawi


Trip ke langkawi

Sabah 3

Perjalanan pulang ke Labuan
Air Panas Poring

Kaki Gunung Kinabalu Sabah

Sabah 2

Santai d Gunung Kinabalu



Trip ke Sabah




Dataran Labuan Dataran Labuanl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...